Hamisítvány a szír kisfiús Charlie Hebdo-címlap

Portálunk is közzétette a Facebookon futótűzként terjedt információt, hogy a Charlie Hebdo legújabb számának címlapján a török partokra mosott, vízbe fúlt három éves kisfiú szerepel egy karikatúrán, felette egy olyan, gyorsétteremre hasonlító táblával, amin az áll, hogy: "Két gyerekmenü egy áráért".

Viszont a fotó egészen biztosan hamisítvány - írja az Index, valaki csak ráragasztott egy másik lapot a múlt héten boltokba került újság címlapjára: ezt elárulja a címlap színe, a felirat, és a cím feletti rész, ami pont megegyezik a Charlie Hebdo-honlapján is található, előző heti címlappal. 

A címlap online hatalmas port kavart, egymással harcolnak cikkekben azok, akik a Charlie Hebdót érzéketlen, utálatos újságnak, vagy éppen a nyugati fotelkultúrából viccet csináló lapnak nevezik. Az egészen biztos, hogy nem az igazi címlapján vitatkoznak. A múlt heti Charlie Hebdo borítójának hátoldalán jelennek meg a felhördülést keltő karikatúrák - egy olyan rovatban, amiben a visszautasított, nem felhasznált címlapterveket rakták. Tehát tényleg készült rajz a három éves Aylanról, de nem ez a címlapja, sőt, ha úgy értelmezzük,  a maga módján  az újság is eltávolodik tőle.

Kapcsolódók

Kimaradt?