Titokban más tette le helyette a magyar állampolgársági esküt

Magyar állampolgárságot igényelt egy kárpátaljai férfi, azonban hiába érdeklődött ügye felől, időközben valaki más letette a nevében az állampolgársági esküt.

2013 nyarát adott be egyszerűsített honosításra kérelmet Salgótarjánban egy kárpátaljai férfi, és abban állapodtak meg, hogy a hozzá közelebb eső kárpátaljai Sonkod önkormányzatához postázzák majd a honosítási igazolást és ott zajlik majd az állampolgársági eskütétel is. A Magyar Hírlap csütörtöki számának cikke szerint ezután a férfi hiába kereste a sonkodi polgármesteri hivatalt, azt állították, hogy nem érkezett még meg a honosítási okirat - írja a Hvg.

Végül a magyarországi hivatalhoz fordult, ahol kiderült, hogy azt már rég kipostázták, valaki át is vette és le is tette az esküt. Ezt később a sonkodi önkormányzati hivatal is elismerte, és azt állították, hogy a korábbi polgármester ellen már folyik hasonló ügyek miatt nyomozás.

A kárpátaljai fiatalember most különösen azért aggódik, mert már három hétig tart a schengeni vízuma, aztán vissza kell térnie Kárpátaljára, akkor pedig behívják katonának. A magyar hivatal a Magyar Hírlap szerint vizsgálódnak az ügyében, de a rendőrség nem erősítette meg, hogy ők nyomoznának a volt polgármester ellen.

Kimaradt?