Szabadnapos magyar rendőr fogta el a román gyanúsítottat

Egy szabadnapos rendőr fogta el azt a román férfit, aki egy bankautomatánál elterelte az idős férfi figyelmét és ellopta tőle a készpénzét – számolt be a police.hu.

A nyomozás adatai szerint csütörtökön 16 óra körül Debrecen, Segner téren lévő buszmegállóban megállt egy osztrák forgalmi rendszámú Skoda típusú személygépkocsi, amelynek sofőrje leszólított egy ott várakozó idős férfit, akinek olyan termékeket – gyapjú ágyneműket – mutatott, amelyek állítása szerint jótékony hatással vannak az egészségre.

A gépjárművezető azt is mondta, hogy pénzre lenne szüksége, mert nem tudja kifizetni a szállodai szobáját. A sértett segíteni akart a férfin, valamint úgy gondolta, hogy megkapja cserébe az ágyneműt, de nem volt nála készpénz, ezért beült a személyautóba és az ismeretlen férfival a közelben található nagyáruház ATM automatájához mentek.

A sértett a bankautomatából kivett 40 ezer forintot, közben a mögötte álló férfi hevesen magyarázott és átkarolta az idős urat, akinek figyelmét elterelte, majd egy váratlan pillanatban az automatából kivette a pénzt és elindult a parkoló irányába. A történteket meglátta egy ott sétáló szabadnapos rendőr, aki azonnal szolgálatba helyezte magát és visszatartotta, valamint igazoltatta a 45 éves férfit.

A román állampolgár a rendőrnek azt állította, hogy az idős úr a barátja, a pénzt pedig betette a 65 éves sértett táskájába. A sértett elmondta, hogy a férfi ágyneműt akart neki eladni, ő nem a barátja és nem is ismeri.

Az őrnagy értesítette a kollégáit az esetről, akik a 45 éves román állampolgárt elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Kimaradt?