A csecsen elnök akár meg is halna Putyinért

Ramzan Kadirov csecsen elnök kedden újfent hűséget fogadott Vlagyimir Putyinnak az Instagramon, és azt írta: kész lenne akár életét is áldozni az orosz államfőért.

Kadirov hétfőn állami kitüntetést kapott Putyintól "az elért munkasikerekért, az aktív társadalmi tevékenységért és a több éves lelkiismeretes munkáért". Egy nappal korábban a csecsen elnök a Nyemcov-gyilkossággal kapcsolatban letartóztatott volt csecsen belügyes hazafiasságát méltatta.

Az Instagramon Kadirov kedden azt írta, hogy végtelenül hálás Putyinnak, "az Orosz Föderáció fegyveres erői főparancsnokának", és egyedül "Vlagyimir Vlagyimirovics" érdeme a csecsenföldi béke és stabilitás. Egy ilyen emberért még életét is adná – írta Kadirov egy őt, Putyint és más kitüntetetteket ábrázoló fotó mellé írt szövegben.

Ramzan Kadirov vasárnap az Instagram-oldalán odaadó hazafiként és bátor harcosként jellemezte Zaúr Dadajev volt csecsen belügyi katonát. A férfit a Szövetségi Nyomozó Bizottság gyilkossággal, valamint bűnszervezetben elkövetett törvénytelen fegyvertartással vádolta meg Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus megölésével kapcsolatban. A moszkvai Baszmannij kerületi bíróság pedig elrendelte Dadajev letartóztatását április végéig.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?