Súlyos vasúti szerencsétlenség Nyugat-Virginiában (VIDEÓ)

Kisiklott egy  nyersolajjal teli  tartálykocsikat szállító vasúti szerelvény hétfőn a Nyugat-Virginia államban.

Egy ház és a 109 tartálykocsi közül legkevesebb 14 kigyulladt, kettő pedig a részben befagyott Kanawha folyóba gurult. A helyszínen több detonáció történt, a rendőrség szerint 9-10 kocsi robbanhatott fel. A baleset miatt két közeli települést, Armstrong Creeket és Boomert ki kellett üríteni.

​Ray Tomblin nyugat-virginiai kormányzó Kanawha és Fayette megyében szükségállapotot hirdetett ki. A CSX vasúti társaság közleménye szerint egy személyt, aki feltehetően belélegezte a füstöt, kórházban kezelnek, de más komolyabb sérülés nem történt. A tűzoltóság szerint a baleset helyszínének feltakarítása napokig eltarthat, miután a tűz magától kiég majd. A mentési munkálatokat fagy és erős havazás nehezíti. A nyersolajat Észak-Dakota államból a Virginia állambeli Yorktownba szállították.

Két nappal korábban Kanadában egy Albertából indult olajszállító szerelvény siklott ki Ontario tartomány északi részén. Ott 100 tartálykocsiból 29 gyulladt ki, a lángok még hétfőn is égtek. Személyi sérülés ott nem történt.

Tavaly áprilisban a CSX egy ugyancsak Yorktownba tartó szerelvénye siklott ki és gyulladt ki Virginia államban. 2013-ban a kanadai Quebec tartományban történt hasonló baleset, amelynek következtében Lac-Mégantic városban 47-en vesztették életüket.

Kimaradt?