Nem tetszett India miniszterelnökének a tiszteletére emelt templom

Templomot emeltek legelszántabb hívei az indiai miniszterelnöknek, az ötlet azonban nem nyerte el az amúgy hiúnak tartott Narendra Modi tetszését. A kormányfő azt közölte, hogy visszataszítónak találja az ötletet, amely „sokkoló és ellentétes az indiai hagyományokkal”, és hogy az építmény „nagyon elszomorította”, és kérte, hogy azt ne avassák fel.

A miniszterelnök egy impozáns mellszobrát aranyozott baldachin alatt magába foglaló szentélyt Rádzskot városában emelték leglelkesebb rajongói, Gudzsarát államban, amelynek kormányzója volt szövetségi miniszterelnökké választása előtt. A politikus hívei több ezer dollárnak megfelelő összeget költöttek a szentélyre, amely két év alatt épült fel. A miniszterelnököt ábrázoló bálvány elkészítése még tovább, három-négy évig tartott, mivel a kezdeményezők több művészt is kipróbáltak, míg megtalálták a Modi élethű másának megalkotására alkalmas személyt.

A miniszterelnök kérésére tekintettel egyelőre lefújták a Modi-templom vasárnapra tervezett felavatását, bár a legelkötelezettebb hívek ragaszkodnak ötletükhöz. „Szeretjük Modit és imádattal tiszteljük őt, mert ő a legnagyszerűbb vezetőnk, aki valaha is létezett” – mondta Pares Raval, a templomnak otthont adó ingatlant rendelkezésre bocsátó étolajkereskedő.

Kimaradt?