Holttestek tucatjait találták egy manchesteri kanálisban

A manchesteri Rochdale-csatornába hat év alatt hatvanegy ember fulladt bele. Kriminálpszichológusok szerint lehet, hogy gyilkosságok áldozatai lettek.

A Canal Street a Rochdale-csatorna mellett húzódik. Két oldalán végig egy magas kőfal, rajta egy fémkorlát, melyek célja, hogy senki se tudjon a vízparton leülni. Táblák is figyelmeztetik az arra járókat, hogy kerüljék el a támfalat, mert veszélyes, többen belefulladtak a kanálisba.  Hat év alatt hatvanegy holtestet találtak a vízben.

Egy kriminálpszichológus szerint ez a ráta jóval nagyobb annál, mint amit balesetekkel lehetne magyarázni. Az elméletet kitaláló Craig Jackson, a Birminghami Egyetem professzora szerint erős a gyanú, hogy egy sorozatgyilkos állhat az esetek mögött.

Mások köztük több környéken lakó úgy véli, hogy a sok halálozásnak egyszerűbb oka van: a kanális közelében több éjszakai szórakozóhely van, ahol az alkohol mellett kábítószerhez is hozzájuthatnak az emberek. A tudatmódosítóknak tulajdonítják a szerencsétlenségeket.

Azonban a sorozatgyilkosos elméletet erősíti, hogy több furcsa haláleset is volt a Rochdale-nél. Például egy 22 éves lány egy Stone Roses-koncert után elbúcsúzott a barátaitól, majd eltűnt. Végül a holttestét a csatornában találtak meg. Egy 18 éves fiút kidobtak egy közeli bárból, egy ismeretlen férfival távozott, majd őt is holtan találták a vízben.

A teoretikusan emlegetett sorozatgyilkosnak már becenevet is adtak: a „Lökő" néven emlegetik az elmélet pártolói. A rendőrség is vizsgálja az ügyet, de azt mondták, hogy minden esetet elemeztek, és nem találtak arra utalást, hogy valóban egy sorozatgyilkosról volna szó.

Kimaradt?