Német képviselő: Johannis nem viszi közelebb Romániát Schengenhez

Klaus Johannis elnökké választása nem viszi közelebb Romániát a schengeni csatlakozáshoz, az ország 2015-ben sem lesz a határmentes övezet tagja – nyilatkozta a Markische Allgemeine Zeitungnak a német alsóház (Bundestag) belügyi bizottságának elnöke.

Wolfgang Bosbach szavait a Der Spiegel nyomán a Mediafax idézte hétfőn. „Klaus Johannis elnökké választásához kétségtelenül nagy reményeket fűznek a romániaiak. Ám ezek a várakozások nem elegendőek a romániai politikai helyzet alapvető megváltoztatásához” – fogalmazott a kereszténydemokrata (CDU) képviselő.

Bosbach szerint továbbra is kételyek merülnek fel az EU döntéshozóiban Románia schengeni csatlakozásával kapcsolatban. „Az ország nem lesz tagja az övezetnek 2015-ben” – szögezte le a német politikus.

A képviselő arra reagált, hogy a Markische Allgemeine Zeitung nemrégiben interjút készített Klaus Johannisszal, amelyben az államfő azt nyilatkozta: mandátuma első évében erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy Románia 2015-ben csatlakozhasson a schengeni térséghez.

Kapcsolódók

Kimaradt?