Diósgyőri ultrák vonultak fel a miskolci szegénytelepen

Sálakkal eltakart arcú, fekete ruhás alakok jelentek meg a miskolci számozott utcákban szombaton - írja az Index. A rendőrség szerint diósgyőri ultrák voltak, akik arra hivatkoztak, hogy filmet forgattak. A lakók félnek.

 

Szombat délben egy 20-30 fős, feketébe öltözött csoport jelent meg a miskolci számozott utcákból álló, lebontani kívánt nyomortelepen – írja az Index, amelynek több itteni lakó azt mondta, hogy a csoport tagjai cigányellenes rigmusokat kiabáltak, így azt, hogy „Meghaltok cigányok!” és „Ölitek a magyarokat!”. Attól félnek, hogy éjszaka újra visszajönnek a felvonulók.

Az itteniek bezárkóztak, riasztották a rendőröket, akiknek megérkezése vetett véget a vonulásnak. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség megerősítette, hogy kimentek a helyszínre és igazoltatták a felvonulókat. Szerintük a diósgyőri szurkolók húsz fős csoportja volt ott, akik elmondásuk szerint „filmet akartak forgatni” a számozott utcákban, amit az ott lakók egy része „támadásként fogott fel”. A rendőrség szerint viszont a felvonuló csoport tagjai nem kiabáltak.

A miskolci roma nemzetiségi önkormányzat feljelentést fog tenni.

Kimaradt?