Izraeli katonák megöltek egy palesztin férfit egy menekülttáborban

A ciszjordániai Kalandia menekülttáborban rátámadtak az izraeli hadsereg éjszaka razziát tartó különleges erőire, akik viszonozták a támadást, és megöltek egy palesztin férfit, egy másikat pedig megsebesítettek, majd őrizetbe vették.

Izraeli katonák lelőttek egy rájuk támadó palesztin férfit keddre virradó éjjel egy Rámalláh közeli menekülttáborban - derült ki kórházi és palesztin biztonsági forrásokból. Peter Lerner, az izraeli hadsereg szóvivője a Twitter közösségi oldalon az esetről azt közölte, hogy a ciszjordániai Kalandia menekülttáborban rátámadtak a hadsereg éjszaka razziát tartó különleges erőire, akik viszonozták a támadást, és megöltek egy terroristát, egy másikat pedig megsebesítettek, majd őrizetbe vették.

A Maan palesztin hírügynökség jelentése szerint az izraeli hadsereg egy 20 éves palesztin férfival végzett. A izraeli 2-es tévécsatorna arról számolt be, hogy katonákra tüzet nyitottak, a fiatalember pedig többekkel egyetemben robbanótöltetet dobott a katonákra, akik válaszul lelőtték őt.

Az utóbbi hetekben több erőszakcselekmény is történt a palesztinok és izraeliek között Jeruzsálemben és a zsidó állam által megszállt Ciszjordániában. Múlt héten egy palesztin tárca nélküli miniszter vesztette életét Ciszjordániában annak nyomán, hogy összetűzésbe keveredett izraeli katonákkal.

Az AFP francia hírügynökség összegzése szerint az izraeli hadsereg június óta mintegy húsz palesztinnal végzett Ciszjordániában.

Kimaradt?