Nagyon megsínylette Magyarország az időjárást

Több településen és még egy kórházban is elment az áram Magyarországon az ónos eső és jég okozta károk miatt, és Budapest több kerületéből is jelentettek áramingadozásokat. Több megyében is több utat teljesen lezártak, nem lehet közlekedni a 3-as főúton és az M31-esen, Nagykovácsi megközelíthetetlen. A Budapest–Szolnok-vonalon több szerelvény is vesztegelt.

Több helyen az éjszaka után, még most, reggel is dolgozik a katasztrófavédelem az ónos eső miatti károk felszámolásán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kedd hajnalban az MTI-vel.

Hajdu Márton azt mondta: éjszaka Pest megyében volt a legkritikusabb a helyzet. Összesen 37 településen voltak problémák az áramellátással, 21 településen jelenleg sincs áram – mondta a szóvivő. Az áramszünet a kistarcsai kórházat is érintette, ahol így tartalék áramforrásról kellett biztosítani az energiaellátást. Dobogókőn továbbra is fenntartják a melegedőhelyeket – tette hozzá Hajdu Márton.

A főváros környéki régióban a rendkívüli időjárás miatt több távvezeték is megsérült, a helyreállítás akár hónapokat is igénybe vehet - tájékoztatta kedd délelőtt a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. az MTI-t. A cég később hozzátette: a Mavir szolgáltatása ettől függetlenül folyamatos.

Kimaradt?