Lelőtt az amerikai rendőr egy 12 éves fiút

Belehalt sebesüléseibe egy clevelandi fiú, akire egy rendőr lőtt rá a játszótéren, amikor a gyerek pisztolyutánzattal szórakozott.

Belehalt vasárnap sebesüléseibe egy 12 éves amerikai fiú, akire előző nap lőtt rá egy rendőr egy clevelandi játszótéren, mert igazi fegyvernek vélte a nála lévő pisztolyutánzatot. 

Két rendőr egy bejelentés alapján érkezett a helyszínre. A betelefonáló arról értesítette a rendőrséget, hogy pisztoly van egy gyereknél, és emberekre irányítja a fegyvert. Bár a telefonáló azt mondta, hogy a pisztoly feltehetően nem valódi, a két rendőr egyike a helyszínre érkezve mégis kétszer rálőtt a gyerekre.

A fegyveren ugyanis nem volt az a narancssárga jel, amely megkülönbözteti a játékfegyvereket a valódiaktól. Ed Tomba, a clevelandi rendőrség illetékese közölte, hogy a fiú nem fenyegette a helyszínre érkező rendőröket, nem is irányította rájuk a fegyverét. Miután azonban a rendőrök arra utasították, hogy tegye fel a kezét, a derékszíjára erősített pisztolyért nyúlt, és ekkor az egyik rendőr kétszer rálőtt, és súlyosan megsebesítette. 

​A fiút kórházba szállították, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. Vasárnap belehalt sebesüléseibe

 

 

Kimaradt?