Ezer romániai maradt hoppon Stuttgartban – jelenti tudósítónk (GALÉRIA)

Stuttgartban mintegy ezer ember nem tudott szavazni vasárnap, az államfőválasztás második fordulójában. Többen rosszul lettek – jelentette helyszíni tudósítónk.

Fél kilenc körül az utcán várakozókat beengedték a szavazóhelyiség hatalmas előterébe. Több mint egy órán keresztül jóformán mozdulatlanul toporgott az összepréselődött tömeg. Közben hangosbemondón többször is megnyugtatták a szervezők a várakozókat, hogy mindenki le fog szavazni.

Helyi idő szerint 21,30-kor azonban az asztalok mellett ülő hivatalnokok egyszerre felálltak, és a német rendőrök sorfala mögött eltűntek. A felháborodott, skandáló tömeg szemtől-szemben állt a német rendőrökkel, és tűzoltóslagokkal.

Ötszáz-hatszáz ember 22 óra után is az épületben tartózkodott és Ponta-ellenes jelszavakat skandált, összetűzésre azonban nem került sor. Sokakon az elkeseredés és a fáradság vett erőt, a tömegben többen is rosszul lettek, a mentősök szállították őket el. Tudósítónk mellett két szatmári lány állt, akik délelőtt kilenc órától állnak sorban, és végül nem szavazhattak. Egyikük záráskor összeesett.

https://www.youtube.com/watch?v=RQ--Ya2ltIM

Kapcsolódók

Kimaradt?