Megszívlelik a romániai EPP-tagpártok Joseph Daul felszólítását?

Azzal a felhívással fordult Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke a páneurópai pártcsalád romániai tagpártjaihoz, hogy az elnökválasztás második fordulójában sorakozzanak fel a jobboldali jelölt, Klaus Johannis mögött. 

„Először is gratulálni szeretnék az összes jobbközép alakulatnak az első fordulóban elért eredményhez. Ezek ismeretében pedig arra biztatom az összes EPP-tagpártot, hogy a november 16-án sorra kerülő második fordulóban Klaus Johannist támogassa" – írta a legnagyobb európai pártcsalkád elnöke.

Mint fogalmazott, Klaus Johannis bebizonyította, hogy „erős és versenyképes jelölt, aki képes arra, hogy két hét múlva megnyerje a választást. Még egyszer gratulálok neki és teljes támogatásomról biztosítom” – írta közleményében Joseph Daul néppárti elnök. 

Az elzászi politikus név szerint megemlítette a többi jobboldali jelölt - Elena Udrea, Kelemen Hunor és Monica Macovei – nevét és gratulált az elért eredményhez. „Nagyon fontos, hogy az általuk képviselt témákat a következő két hét alatt beépítsék Klaus Johannis programjába” – fogalmazott Daul. 

Mint ismeretes, Romániából a PDL, a PNL, a PMP, az RMDSZ és a PNȚCD tagja az Európai Néppártnak.

Kimaradt?