A magyar netadóval poénkodott egy amerikai műsorvezető (VIDEÓ)

Két percen át az internetadón nevetett Amerika, a magyar tervezetről ugyanis megemlékezett az egyik esti nevettető műsor.

A magyar kormány által benyújtott netadó-tervezettel, az azt követő tiltakozásokkal, illetve az adó ideiglenes visszavonásával foglalkozott John Oliver, az HBO Last Week Tonight című vicces hírmagyarázó műsora, amelyről a Comment blog tett közzé videót.

A műsorban képsorokat közöltek a netadó elleni tüntetésekről, olyan jelenetekkel is, amikor néhány tiltakozó számítástechnikai eszközökkel törte be a Lendvay utcai Fidesz-székház ablakait.

John Oliver azzal poénkodik, hogy az internetnek ingyenesnek kellene lennie, ahogyan a vasárnapi parkolásnak, meg az esküvői bepiálásnak. Az nem segít a dolgon, hogy egy olyan miniszterelnök, Orbán Viktor ötlete volt az egész, akit mindenki utál, aki illiberális államot épít, Putyinnal barátkozik és Kínát, meg Törökországot tartja követendőnek.

Aztán azt mondja, a tiltakozásokonak az eredménye a legmeglepőbb, ugyanis a kormány bejelentette, hogy felülvizsgálja a netadót. De ha jövőre megint benyújtják, akkor nincs sok idő, igyekezniük kell a magyaroknak, hogy annyi pornót töltsenek le, amennyit csak bírnak – mondja.

 

Kimaradt?