„Csend lesz az utcákon, a tüntetők el fognak hallgatni”

Ha elfogadják az internetadót, úgyis csend lesz az utcákon, a tüntetők el fognak hallgatni - mondta Németh Szilárd fideszes rezsibiztos.

Ezek a tüntetők ugyanúgy el fognak tűnni, mint ahogy eltűntek az alaptörvény, a nevelési törvény kapcsán, vagy a rezsicsökkentés kapcsán - mondta Németh Szilárd az ATV Startban, aki határozottan kijelentette, hogy a kormány nem fogja visszavonni az internetadót.

A tüntetés szerinte nem szakmai síkon ment, mert nemcsak az internetadó elleni táblák jelentek meg, "hanem folyamatosan orbánviktorozott mindenki". Szerinte ha életbe lépnek jövőre az intézkedések, akkor nagy csönd lesz, mint ahogy ez mindig is volt.

A Fidesz ugyanis három választást megnyert kétharmaddal, ami szerinte azt jelenti, hogy a költségvetést és az adótörvényeket is ennyien támogatják.

Vasárnap több mint tízezeren, kedden pedig tízezrek - a Reuters becslése szerint százezren - tüntettek az internetadó bevezetése és a kormány intézkedései ellen. A tömeg a József Nádor térről vonult át a a Clark Ádám térre azt skandálva, hogy nem lesz netadó.

Kapcsolódók

Kimaradt?