Kevesellte félmilliós fizetését , lemondott az államtitkár

Kevesellte a fizetését és a magas költségei miatt lemondott tisztségéről Mark Simmonds brit külügyi államtitkár.

Simmonds évi 27 875 font (156 ezer lej) lakástámogatást vehetett fel, de azt állítja, ez az összeg nem elég arra, hogy London belvárosában béreljen lakást a családja számára, és nem volt felkészülve arra, hogy a külvárosban éljen. A miniszter évi 89 435 font (félmillió lej) fizetést kapott, felségének a 3 gyerek után pedig évi 25 ezer font juttatás jár.

 „Ennyi pénzből képtelenség fenntartani egy westminsteri lakást, ahol a családomat is el tudnám helyezni" – idézte a konzervatív politikust a The Guardian, aki jövőre a képviselőségtől is búcsúzik, mivel nem indul a 2015-ös parlamenti választáson, hogy többet láthassa a gyerekeit. Simmonds szerint gyökeresen megváltoztak a képviselői munka feltételei az elmúlt években.

„Amikor képviselő lettem, akkor Londonban és a választókerületemben is fenn tudtam tartani egy-egy lakást a családom számára. Ma már ez lehetetlen” – utalt a képviselői költségtérítések alapos megnyirbálására a politikus. Tavaly az egyik helyi újság Simmondsot a legdrágább kormány-tisztségviselőnek titulálta, ugyanis összesen 173 436 font költségtérítést kapott az angol államtól.

Mark Simmondsot az államtitkári tisztségben eurószkeptikus James Duddridge váltja, aki azt állította, jobb lenne Angliának kilépnie az Unióból, mint segélyeket adni a románoknak és bolgároknak.

 

Kimaradt?