Tojáscsata tört ki a budapesti Szabadság téren

Szabálysértési eljárás indulhat az ellen a férfi ellen, aki tojással dobálta meg az éjjel felállított német megszállási emlékművet a Szabadság téren.

"Holnap kell bemennem a VIII. kerületi kapitányságra, mert ott folyik majd az eljárás nem itt, az V. kerületben. Most csak az adataimat vették fel" – válaszolta a BorsOnline kérdésére Takács József, aki "mutatványát” többször is megismételte: jutott a tojásból Gabriel arkangyalnak és a birodalmi sasnak is.

Nem ez volt az egyetlen atrocitás a téren: verekedés, lökdösődés alakult ugyanis ki 11 óra körül a szobor előtt. Állítólag a közeli Hazatérés templomból, a vasárnapi miséről kijövő két ember keveredett szóváltásba az emlékmű ellen tiltakozókkal. Előbbiek számon kérték, hogy miért nem inkább a gázai övezet palesztin áldozataival és az „izraeli terrorral” foglalkoznak a jelen lévők.

"Akkor öntött el a méreg, amikor azt mondták, hogy mit keresek én itt, ez nem az én hazám" – mondta Fried Joszef, akit ezután barátai fogtak le, nehogy bántalmazza a templomból jövőket. Dulakodás, lökdösődés alakult ki a tömegben, végül a helyszínen lévő Készenléti Rendőrség egységei teremtettek rendet.

Kapcsolódók

Kimaradt?