Együttműködési szerződést kötött a debreceni és a nagyváradi törvényszék

Bírók és bírósági titkárok szakmai továbbképzésére, valamint közös igazságszolgáltatás-történeti kutatások indítására kötött megállapodást a debreceni és a nagyváradi törvényszék. Az erről szóló dokumentumot csütörtökön Debrecenben írta alá Kahler Ilona és Constantin Manoliu, a két szervezet elnöke.

A két bíróság kapcsolata tavaly kezdődött, amikor több debreceni büntető és polgári ügyszakban dolgozó titkár vett részt a nagyváradi törvényszék szakmai oktatásán. A debreceni delegáció megismerhette a nagyváradi bíróság ítélkezési tevékenységét, előadást hallgathatott meg a román és az európai uniós jog kapcsolódási pontjairól, a romániai jogrendszerről, a romániai büntetőjog gyakorlatáról - ismertette az együttműködés előzményeit az aláírást követő sajtótájékoztatón Kahler Ilona. 

Constantin Manoliu reményét fejezte ki, hogy az együttműködés keretében évente legalább kétszer vehetnek részt közös programokon a két szervezet szakemberei, a közös képzési programban pedig a nagyváradi bírák, titkárok Debrecenben, a debreceni bírák és titkárok pedig Nagyváradon gazdagíthatják szakmai ismereteiket, tapasztalataikat.

Kimaradt?