Két csíkszeredai fiatal fulladt a levéli horgásztóba

Két csíkszeredai fiatal - egy 20 és egy 21 éves fiú - veszett oda a levéli horgásztóban pénteken. A két fiú italozás után éjszaka ment fürdőzni a tóra. Harmadik társuk sem tudta erről lebeszélni őket, pedig úszni sem tudtak.

Tűzoltók, polgárőrök, helyi civilek és búvárok is kutattak a két eltűnt fiatalember után pénteken a levéli horgásztóban. Csak a fiatalok ruhái, iratai árválkodtak a parton. A Kisalföld úgy tudja, hogy csütörtök éjszaka, egy kiadós italozás után hárman indultak fürödni. Közülük csak egyikük ért partot. Mivel nem találta társait, kétségbeesetten hívott segítséget.

A fiú megtörten, a parton ülve várta a fejleményeket, miközben a társait a tóban keresték a szakemberek. A harmadik fiatalember a helyszínen nyilatkozott is a Kisalföldnek. Váta Csaba, a harmadik fiatal mint mondta: egy hónapja Erdélyből, Csíkszeredából jött ide barátaival munkát vállalni. Az egyik dunakiliti alkatrész-összeszerelő üzemben dolgoztak és Levélen munkásszállón laktak. Csütörtök este közösen mentek el italozni. A fiatalember állítása szerint társai sűrűn emelgették a poharat. Már éjszaka, hajnali egy óra körül úgy határoztak, elmennek úszni a közeli horgásztóra. Váta Csaba hangsúlyozta: ő próbálta lebeszélni erről barátait. Egyrészt mivel ittasak voltak, másrészt pedig rajta kívül a többiek nem tudtak úszni. Sajnos nem hallgattak a szavára.

A fiatalember úszott egyet a tóban. A szemközti parton jött ki a vízből, majd gyalog indult vissza társaihoz, ekkor azonban már nem találta ott két barátját. A fiataloknak csupán a ruhái és iratai hevertek a fűben. Keresni kezdte őket, de nem találta. Arra is gondolt, hogy talán egy másik barátjukhoz mentek el éjszakára, mivel erre már korábban is volt példa. Ekkor még nem is gondolt semmi rosszra, ám reggel a másik barátnál sem találta őket. Ezután kért segítséget, s ekkor kezdődött meg a fiatalok felkutatása is.A helyi polgárőrök, civilek, tűzoltók és a Deepex búvárai közel egy órán át keresték a 20 és 21 éves fiúkat. Végül a part mellett, nem messze attól a helytől, ahol a ruháikat hátrahagyták, találták meg a holttestüket.

A rendőrség a két haláleset kapcsán kizárta az idegenkezűséget. Közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják a kettős tragédia körülményeit.

Kimaradt?