A balkáni árvízkárosultakért fogtak össze az európai színházak

A napokig tartó esőzés következtében az elmúlt időszakban Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban olyan súlyos árvíz pusztított, amilyenre több mint száz éve nem volt példa. A belgrádi Jugoszláv Drámai Színház levelet küldött az Európai Színházi Szövetség (UTE) többi tagszínházának, amelyben leírja a helyzetet és a segítségüket kéri. Erre a segítségkérésre válaszul a Kolozsvári Állami Magyar Színház, több más tagszínházzal együtt egy közös szolidaritási akció szervezését kezdeményezte, Szolidaritás a Balkánért címmel. Az akció keretében pénzgyűjtéssel támogatják a katasztrófa következményeinek elhárítására tett erőfeszítéseket, több színházi esemény bevételét adományozva a Balkánon működő regionális és országos szintű civil szervezetek számára.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház a következő előadások bevételét ajánlja fel az árvízkárosultak megsegítésére: „…függök ezen a zord élet-párkányon...”, Bogdán Zsolt Ady-estje (június 27., péntek, este 8 óra, Stúdióterem), valamint az Albu István által rendezett Serena in X-tremis című előadás ősbemutatója (június 29., vasárnap, este 7 óra, Nagyterem).

A gyűjtést támogatni kívánók az előadásokra jegyet a színház jegypénztárában vásárolhatnak, naponta 10-13 és 16.30-18.30 között (tel.: 0264-593468). Mindezek mellett június 15-től a színház előcsarnokában és a jegypénztárnál elhelyezett perselyekben folyamatosan gyűjtik az adományokat. 

Kimaradt?