Belehalt a merényletbe a gazdag monacói család tagja

Belehalt sebesüléseibe Hélene Pastor, az egyik legvagyonosabb monacói család tagja, akit két héttel ezelőtt lőttek meg Nizzában – közölték az ügyet ismerő források. A 77 éves asszonyt és 64 éves sofőrjét május 7-én találták el a nizzai L'Archet kórház közelében. Mindketten kocsiban ültek, a támadó két lövést adott le rájuk, majd társával együtt gyalog megléptek.

Hélene Pastor a kórházban fiát látogatta meg, Gildo Pallanca Pastort, az elektromos sportautókat gyártó Venturi Automobiles alapító-tulajdonosát.

A merénylet után a kórházban azt mondták, hogy Hélene Pastor nincs életveszélyben, de a sofőr állapota aggasztó. A sofőr a merénylet után három nappal halt meg.

Az esetnek tucatnyi szemtanúja volt, az ügyészség gyilkossági kísérlet miatt indított eljárást, de az áldozatok halála után már gyilkosságként fogják kezelni az ügyet.

II. Albert herceg, Monaco uralkodója a bűncselekmény után felindultságát fejezte ki a történtek miatt, és támogatásáról biztosította az áldozatokat és hozzátartozóikat.

Hélene Pastor az egyik legvagyonosabb monacói dinasztia tagja, a család birtokolja a mindössze 2 négyzetkilométeres hercegségben található, méregdrága ingatlanok jelentős részét.

Kimaradt?