Pásztor: harcedzett vagyok, nem ijedek meg Gaudi-Nagytól

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke nem tesz feljelentést, amiért szidalmazták és leköpdösték kedden Budapesten, a Kossuth Lajos téren. Pásztor István erről az M1 Ma reggel című műsorában beszélt szerdán. A politikus meglepőnek nevezte, hogy a Kossuth Lajos téren senki nem volt, aki meg tudta volna védeni az inzultustól.

A vajdasági magyar pártvezető reagált Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjének szerdai nyilatkozatára is. A Jobbik országgyűlési frakciójának volt tagja a tévéműsorban korábban azt mondta, Pásztor István hazaáruló, és megérdemelte, hogy leköpték. Örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók a lámpavason szoktak lógni - fogalmazott.

Pásztor István szerint Gaudi-Nagy Tamást a "mindegy hogy mi van, csak gyalázkodni lehessen" típusú közéleti szerepvállalás jellemezte az elmúlt években. Hozzátette, nem ijed meg tőle, ugyanis korábban találkozott már más "bitangokkal" is, és tőlük sem félt, mert harcedzett ember. Megfogalmazása szerint olyan nemzet építésében érdekelt, amely kiveti magából azokat, akik Gaudi-Nagy Tamáshoz hasonló nézeteket vallanak.

Ahogy arról a maszol.ro is beszámolt, kedden a Kossuth téren tüntető volt országgyűlési képviselő, Gaudi-Nagy Tamás felhívására Jobbik-szimpatizánsok támadtak Pásztor Istvánra. A VMSZ elnöke épp átment a téren, amikor Gaudi-Nagy kiszúrta őt, és lehazaárulózta a feltehetően az alakuló ülésről távozó vajdasági politikust. A volt országgyűlési képviselő felszólalására tüntetők szaladtak oda Pásztorhoz, elkezdték szidalmazni, lökdösni, és tudósítónk szerint le is köpték. Rendőröknek kellett megvédeniük.

A támadást több párt is elítélte, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke szerint "a felelőtlen elkövetők tettét – akár őrültek, akár provokátorok – mélységesen elítéljük. Méltatlan cselekedetükkel az egész nemzetet ütötték arcul". Később Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is felháborítónak és példátlannak nevezte a történteket.

Még a Jobbik is megszólalt, Szávay István, a párt képviselője azt mondta, szégyenletesnek, magyar hazafihoz méltatlannak tartják a Pásztor Istvánt ért támadást. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az inzultust okozó Gaudi-Nagy Tamás nem tagja és már nem is képviselője a pártnak, és a Jobbik az általa szervezett rendezvényen történtekkel semmilyen közösséget nem vállal.

Kapcsolódók

Kimaradt?