Háromszáz diák vesztette életét a dél-koreai hajóbalesetben?

Léket kapott és oldalára fordult egy dél-koreai hajó a Koreai-félsziget nyugati partjainál. A fedélzeten az eddigi hírek szerint 476 ember volt, köztük kiránduló diákok és tanáraik. Egy iskolai vezető azt mondta, hogy a tanulókat és tanárokat kimentették. A hivatalos közlések szerint azonban az utasok harmadát sikerült csak kimenteni.

A 6800 tonnás Sewol a Koreai-félszigettől délre fekvő Csedzsu szigetére tartott, amikor helyi idő szerint reggel 9 óra előtt néhány perccel vészjelzést adott le. A komphajó a fővároshoz közeli Incshon kikötőjéből futott ki kedden, és délnek tartva Csindo városa közelében haladt, amikor balesetet szenvedett. A hajótestbe bezúduló víz miatt fokozatosan az oldalára dőlt.

A dél-koreai parti őrség 18 helikoptert és 34 hajót küldött a helyszínre az utasok kimentéséhez. Pak Gun Hje dél-koreai elnök arra utasította a hadsereget és a parti őrséget, hogy minden tőlük telhetőt tegyenek meg a mentésnél.

A katasztrófa-elhárítási hatóságok nagyjából 190 ember, a biztonsági minisztérium csak 147 ember kimentéséről tud, miközben a 452 utassal és 24 fős személyzettel közlekedő komphajó a hírek szerint már szinte teljesen elsüllyedt. Korábban egy iskolai vezető azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy mind a 338 kiránduló diákot és tanárt kimentették a hajóról.

Kimaradt?