Még négy órán át repült a maláj gép, miután eltűnt: kiterjesztik a keresést

Az Indiai-óceánon is keresni kezdik a szombaton eltűnt malajziai utasszállító repülőgép roncsait. Az amerikai szerint új információk vannak ugyanis arról, hogy a gép még több órán át repült, miután eltűnt a radarok képernyőjéről.

Az amerikai haditengerészet egy hajót és egy felderítő repülőgépet küld a térségbe – közölte egy név nélkül nyilatkozó amerikai illetékes. "Az USS Kidd a Malaka-szoroson fog áthaladni az óceán felé" a Thai-öbölből – mondta.

A szakértők egy automatikusan ismétlődő jelzésre hivatkoznak, amelyet műholdon keresztül adott le a repülőgép négy órán keresztül az eltűnése után. Ez alatt a négy óra alatt a gép akár az Arab-tengerig is eljuthatott.

A maláj kormány közlekedési minisztere csütörtökön pontatlannak nevezte a The Wall Street Journal című amerikai lap értesülését az órákon át tartó további repülésről, de egy illetékes pénteken már csak annyit mondott: tudnak erről az információról, kommentálni viszont nem akarják.

Az ABC News amerikai televízió úgy értesült, hogy a repülőgép két legfontosabb távközlési rendszere 14 perc különbséggel hagyta abba az adást. A tévé forrásai szerint emiatt valószínűbbnek tűnik az a feltételezés, hogy szándékosság és nem műszaki hiba áll az eltűnés mögött.

Kimaradt?