Játékpisztoly miatt ürítették ki a budapesti műegyetemet

Félreértés miatt vonulhattak ki a rendőrök a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karának CH épületéhez szerda délelőtt, valakik egy játékpisztolyt nézhettek igazinak. A diákokat kiterelték az épületből, nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök, és a Terrorelhárító Központ (TEK) emberei is a helyszínre érkeztek.muegyetem

A diákok között elterjedt, hogy fegyveres lehet az épületben, tudósítónknak azonban több diák is azt mondta, hogy gólyarendezvények voltak az épületben, úgy tudják, egy forgatásnál egy fürdőköpenyes fiatalnál egy játékpisztoly is volt. Ezt jelenthette valaki a rendőrségnek. A diákok úgy tudják, hogy a fürdőköpenyes fiatalt megbilincselte a rendőrség.

Az MTI-nek is a játékpisztolyos verziót erősítette meg egy szemtanú. Lóránt Bálint egyetemi hallgató azt mondta, az egyik teremben százan voltak, amikor az egyik hallgató elővette a játékpisztolyt.

Az Index tudósítója szerint a TEK emberei már elhagyták a helyszínt. Kommandósokat már nem látni, de sok rendőr van még a helyszínen, elállják a bejáratot. Az udvaron összeterelve sok diákot látni, és még mindig van egy mentőautó is az épületnél.

A kiérkező rendőrök lezárták az utcát, a diákokat kiterelték a Gellért tér felé, többen a közeli kávézóba mentek, de kijönni nem tudtak, az ajtót be kellett zárni. Egy szemtanú elmondta, a TEK-esek járták az utcát, egy fotóstól elvették a fényképezőgépét, és felszólították az embereket, hogy ne fotózzanak.

Pokol György dékán annyit erősített meg, hogy kiürítették az épületet. A rendőrségnél későbbre ígértek tájékoztatást.

Kimaradt?