Rendőrök sem tudták megfékezni a Kijevbe tartó kárpátaljai tüntetőket

Húsz busszal indultak útnak Kijevbe szerdán kárpátaljai tüntetők, hogy csatlakozzanak a kormány lemondását követelő tüntetőkhöz a fővárosban, de a megyehatáron rendőrök megpróbálták visszafordítani a konvojt – jelentették csütörtökre virradóra kárpátaljai hírportálok.

A mukachevo.net szerint Kárpátaljáról mintegy ötszáz tüntető indult útnak húsz autóbusszal Kijevbe, de este a megyehatáron egyenként tartóztatták fel a járműveket egy közlekedésrendészeti ellenőrzőpontnál, és megpróbálták visszafordítani a buszokat. A rendőröknek mindenféle „bürokratikus kifogásaik" voltak a sofőrökhöz az emberek szállításával kapcsolatosan, de miután a dühös tüntetők a buszvezetők védelmére keltek, kénytelenek voltak továbbengedni őket. A hírportál szerint a közlekedési rendőröket szemlátomást előre figyelmeztették a konvoj érkezéséről.

A rendőröka buszkonvoj egy részét előzőleg Munkácsnál is fel akarták tartóztatni. Ezeken a buszokon ungvári tüntetők utaztak. A kárpátaljai tüntetőket megyeszerte toborozták a koordinációs központokon keresztül, amelyek a helyhatóságoknál alakultak meg Ivan Baloga, a megyei tanács elnökének felhívására.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?