Behívnák az orosz csapatokat Ukrajnába

A szevasztopoli önkormányzat képviselői levélben kérték Vlagyimir Putyin elnököt, hogy küldje be az orosz csapatokat Ukrajnába a rend helyreállítására. A moszkvai Komszomolszkaja Pravda internetes kiadásában közölte: Szergej Szmoljanyinov szevasztopoli önkormányzati képviselő és harminc társa levélben kérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy küldje be az orosz csapatokat Ukrajnába, számolt be a napi.hu.

„Miután az ukrán nemzet és legálisan megválasztott elnöke, Viktor Janukovics elutasította az Európai Unióval való rabló társulási szerződés aláírását, a nyugati hírszerző szervezetek és ügynökeik megpróbálják megdönteni az ország törvényes vezetését" - idézte az Onet.pl a levél szövegét.

„Kérjük, nyújtson katonai és minden más szükséges segítséget a testvéri nemzetnek, az ukrán kormánynak és elnöknek az ország szuverenitása, a Krím és más ukrán területek orosz nemzetiségű lakossága védelme érdekében. Kérjük, egyeztessék az ukrán kormánnyal az Orosz Föderáció fegyveres erőinek az ország területére való bevonulását."

Ez a levél arra mindenesetre alkalmas, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás körüli viszályt etnikai háborúskodásba fordítsa, szembeállítva egymással az Ukrajnában élő oroszokat és ukránokat.

Kimaradt?