Saját államfőjelölttel gyengítené Fico nemzetállamát az MKP

A Magyar Közösség Pártja november 25-i elnökségi ülésén értékelte ki a megyei választások eredményeit, tájékoztatott a párt sajtóosztálya. A párt ezúton is, ismételten köszönetet mond mindenkinek, aki jelöltjeinkre szavazott az első és a második körben. "A megyei választások azt igazolták, hogy az MKP regionális súlya továbbra is jelentős - minden magyarok lakta megyében megőrizte befolyását. Az MKP mindent megtesz azért, hogy a választók akaratát érvényre juttassa a megyei testületeken belül" - írja a sajtóközlemény. 

 

Ennél érdekesebb viszont, hogy "a megyei választási eredményekből kiindulva az MKP elnöksége újra megerősítette a párt azon szándékát, hogy önálló magyar jelöltet indítson a soron következő köztársasági elnöki választásokon. A konkrét jelölt nevéről a december 14-én sorra kerülő Országos Tanács ülésén dönt" - tájékoztatott a párt. 

Az MKP meglátása szerint "a magyar elnökjelölt személye jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy gyengítsük a Robert Fico által épített nemzetállami kereteket és igazoljuk, egyenlő állampolgárai vagyunk Szlovákiának, akik szabadon kívánnak élni az Alkotmány adta lehetőségeikkel" - zárul a sajtóközlemény.

Kimaradt?