Több mint 30 halott a pakisztáni robbantásban

Legkevesebb 31 halottja és 76 sebesültje van egy autóba rejtett pokolgép vasárnap reggeli robbanásának az északnyugat-pakisztáni Pesavarban, egy rendőrőrs közelében lévő piacon - közölte a helyi rendőrség.

A rendőrség szerint a robbanószerkezetet egy parkoló autóban helyezték el, és távirányítással hozták működésbe. Dzsámil Sáh kórházi szóvivő arról számolt be, hogy a hozzájuk beszállított 29 holttest között hat gyerek és két nő van.

Legalább tíz üzlet és számos jármű teljesen megsemmisült. A rendőrőrs mintegy 300 méterre állt attól a keresztény templomtól, ahol egy héttel korábban két öngyilkos robbantó 85 embert rántott magával a halálba.

Az iszlamista erőszak egyre intenzívebbé vált az elmúlt hónapokban Pakisztánban. A támadók célja valószínűleg az, hogy meggyengítsék a miniszterelnök, Nawaz Sharif erőfeszítéseit a felkelők megszelídítésére, hogy a tálibokkal való béketárgyalások eredményre vezethessenek.

A tálibok továbbra sem ismerik el a pakisztáni alkotmányt, teljes iszlám törvénykezést követelnek, és India elleni háborúra szólítanak fel.

A vasárnapi robbantásért egyelőre senki nem vállalta közvetlenül a felelősséget.

Kimaradt?