Kötél általi halálta ítélték a megerőszakolt indiai lány támadóit

Kötél általi halálra ítélték Indiában a tavaly decemberben, egy újdelhi buszon elkövetett csoportos nemi erőszak négy elkövetőjét.

Halálra ítélték pénteken annak a csoportos nemi erőszaknak a négy elkövetőjét, amely egész Indiát megrázta és ami miatt demonstrációkat is tartottak - közölte a Reuters.

A bíró a döntés előtt elutasította az ügyvédek enyhébb ítélet iránti kérelmét. "Mindenki halálbüntetést kapott" - mondta a beszámoló szerint az egyik védő.

Az indiai bíróság kedden találta bűnösnek a tavaly decemberben Újdelhiben elkövetett csoportos nemi erőszak négy vádlottját. A férfiakat minden vádpontban, egyebek közt erőszakban és gyilkosságban bűnösnek találták. 

A csoport egy mozgó buszon többször megerőszakolt és bestiálisan bántalmazott egy nőt, miután annak férfi társát megkötözték és megverték. Később mindkettejüket ruhátlanul kidobták az útra. A 23 éves diáklány egy szingapúri kórházban belehalt sérüléseibe.

A támadók hatan voltak, egyikük még a börtönben felakasztotta magát, míg egy fiatalkorút - egy másik bíróságon - idén augusztusban három év javítóintézetben letöltendő büntetésre ítéltek. 

Kimaradt?