Beismerte a svéd újságírónő megölését a dán feltaláló

Először ismerte be bűnösségét Kim Wall svéd újságíró megölésében Peter Madsen dán feltaláló. A tengeralattjárót építő Madsen egy szerdán sugárzott dokumentumfilmben válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy ő ölte-e meg a riporternőt 2017 augusztusában.

"Csak egy bűnös van, és én vagyok" - tette hozzá a börtönbüntetését töltő Madsen, aki telefonon válaszolt a neki feltett kérdésekre. A feltaláló az ellene folyó eljárásban végig tagadta, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Madsen saját kezűleg épített tengeralattjáróján ölte meg a 30 éves Kim Wallt, akit feldarabolt, majd a tengerbe dobott a Dánia és Svédország közötti szorosban. Az ügyészség szerint Madsen beteges szexuális fantáziái kiélése céljából kínozta és gyilkolta meg az újságírónőt, aki azért szállt fel a búvárhajóra, hogy riportot írjon róla.

A koppenhágai bíróság bűnösnek találta a svéd feltalálót Wall meggyilkolásában és feldarabolásában, ezért 2018 áprilisában életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

A szerdán sugárzott dokumentumfilm a Secret Recordings with Peter Madsen (Titkos felvételek Peter Madsennel) című dokumentumsorozat első része. A sorozat mintegy 20 órányi telefonbeszélgetésen alapul, amelyet egy újságíró vett fel a gyilkossal az ő tudta nélkül. A férfi azonban később engedélyt adott a felvételek felhasználására.

Kapcsolódók

Kimaradt?