Majdnem 30 év után végeztek ki egy rendőrgyilkos rabot Texasban

Egy korábbi rablás miatt csak feltételesen volt szabadlábon, de máris rabolni indult.

Elston Howard rendőr hivatalos minőségében volt a boltban; le akarta tartóztatni a szexshop egyik dolgozóját, mert engedély nélkül vetítettek filmeket. Robert Jennings ekkor lépett be a boltba, és három lövést adott le a rendőrre, az utolsót már akkor, amikor már magatehetetlenül feküdt a földön.

A bolt előtt egy autóban várt rá tettestársa, Robert Harvell, akivel vitába keveredtek, mikor Jennings elmondta, hogy lelőtte a bolt "biztonsági őrét", és a dulakodásban Harvell meglőtte Jenningset.

Jenningset kórházba szállították, a rendőrök ott tartóztatták le. Harvellt anyja házában fogták el, ő 55 éves börtönbüntetést kapott.

A rablás idején Jennings feltételesen volt szabadlábon, miután egy másik rablás miatt kiszabott 30 éves büntetéséből 10 évet letöltött. A Jenningsre kiszabott halálbüntetést Texas állam huntsville-i börtönében méreginjekcióval hajtották végre helyi idő szerint szerda este.

2018-ban 13 embert végeztek ki Texasban, idén Jennings az első. Az Egyesült Államokban tavaly összesen 25 elítélten hajtották végre a halálos ítéletet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?