Magyarország segíti a szír gyerekeket

A Szíriában kialakult súlyos helyzet megoldása iránti humanitárius elkötelezettség jegyében Magyarország 25 ezer euróval támogatja az UNICEF sérült gyermekek számára biztosított mentális egészségügyi és rehabilitációs programját – közölte Magyarország külügyminisztériuma.

Az ENSZ júniusban kiadott jelentése szerint Szíriában rendszeres a gyermekek jogainak durva megnyirbálása, a kormányellenes tüntetések kezdete óta pedig jelentősen megnőtt az ellenük elkövetett erőszakos cselekmények száma, több százan váltak a konfliktus áldozatává – idézi fel a külügyi tárca közleménye.

szirgyerekek

Az érintett gyermekeknek hosszú időbe telik a súlyos traumák feldolgozása, amelyet a nemzetközi humanitárius szervezetek a nyugodt életkörülmények megteremtésével és terápiás kezeléssel igyekeznek elősegíteni. Az UNICEF támogatása révén Magyarország nemcsak a sürgősségi igények kezeléséhez, hanem a szíriai gyermekek életkörülményeinek normalizálásához is hozzájárul. A legújabb felajánlás kiegészíti az eddigi mintegy 115 ezer euró összértékű magyar kormányzati humanitárius segítségnyújtást. {loadposition OTP}

A társadalmi adakozásokból és kormányzati forrásokból biztosított eddigi felajánlások a legsürgetőbb igényeket megcélozva, egyrészt a Szírián belüli konfliktus áldozatainak megsegítésére, másrészt a határokon túlra menekült szír állampolgárok támogatására irányultak. A magyar segély hazai, helyi és nemzetközi humanitárius szervezetek közreműködésével jutott el a rászorulókhoz – olvasható a közleményben.

Kimaradt?