Nőtt a Japánban pusztító tájfun áldozatainak száma

Tizenegyre emelkedett szerdára a Dzsebi névre keresztelt japán tájfun halálos áldozatainak száma.

A pusztító vihar miatt eddig több mint 340-en megsebesültek, és hatalmas károk keletkeztek az ország infrastruktúrájában is.

A legnagyobb pusztítást Oszaka prefektúra területén tapasztalták: az Oszakai-öbölben egy tanker egy hídnak ütközött, Kiotóban a vasúti pályaudvar tetejének egy részét leszakította a szél. A víz elöntötte a Kanszai Nemzetközi Repülőtér egyik kifutópályáját és egyik terminálépületének alagsorát is, a legfrissebb hírek szerint mintegy ötezer ember rekedt bent.

Szerdán már csaknem kétszáz járatot töröltek, ami harmincezer embert érint. Kanszai és Kobe városok repülőtere között három gyorsnaszád szállította az ott rekedteket, körülbelül negyedóránként egyszerre százhúsz utast. Az AFP szerint a vasúti forgalom már helyreállt az érintett területeken.

A Dzsebi a helyiek szerint az elmúlt 25 év legsúlyosabb tájfunja. Japánban már eddig is ítéletidő pusztított: a heves esőzések következtében kialakult áradások miatt szombaton mintegy 27 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát az ország középső és északkeleti részén. Júliusban a természeti katasztrófák több mint 200 ember halálát okozták.

Címlapi illusztrációnk forrása: EPA

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?