TGM választási bojkottra szólította fel a határon túliakat

Tamás Gáspár Miklós filozófus szerint a magyar demokratáknak meg kellene fontolnia a 2014-es országgyűlési választás bojkottját, mert szerinte annak "előre megírt eredményével" csak Orbán Viktor további hatalmát legitimálnák.tgm

A filozófus erről a Milla vasárnap délutáni, a budapesti Kálvin téren tartott demonstrációján beszélt. Tamás Gáspár Miklós a határon túli, kettős állampolgárságú magyarokat arra hívta fel, ne szavazzanak a jövőre esedékes választáson.

Majtényi László alkotmányjogász arról beszélt, úgy látja, Magyarországon a demokrácia és az alkotmányosság fundamentumai összetörtek, és óráról órára mállik szét a szabad élet minden kelléke.   Azt hangoztatta, hogy olyan országban akarnak élni az emberek, "amelynek az alkotmánya az alkotmányos jobboldal és az alkotmányos baloldal közös műve".

A civil egyesület a március 15-én a rendkívüli időjárás miatt elmaradt rendezvény helyett hívta össze vasárnapra a tüntetést a "tisztességes kormányzásért". A délután három órára Azért a víz az úr mottóval meghirdetett rendezvény elején mintegy négyezren gyűltek össze a téren felállított színpad körül.milla

Az MTI munkatársai a tömegben látták mások mellett Bajnai Gordont, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetőjét, és több ellenzéki országgyűlési képviselőt, a Párbeszéd Magyarországért párt tagjait. A rendezvényre többen nemzeti színű, MSZP-s és európai uniós zászlókkal érkeztek.

Az interneten közzétett meghívóban egyebek mellett az áll, "az elmúlt napokban sok polgártársunk megtapasztalta, milyen bezárva lenni az úton, bennrekedni a kilátástalanságban a cél előtt. Mi, a felelős többség nem ezt akarjuk! Nyitottságot, szabadságot, párbeszédet akarunk, járható utakat, tisztességes kormányzást!" - írták.

Kimaradt?