Megszűnt a várakozás Nagylakon, estig marad a kamionstop

Megszűnt a várakozás a nagylaki közúti határátkelőhelyen a Magyarországról kilépő teherforgalomban; emellett a belépő oldalon is megindulhattak a kamionok, tájékoztatott vasárnap az MTI.

A tehergépjárművek vasárnap már beléphetnek Röszkénél és Nagylakon az országba, de a kamionstop miatt csak első parkolóhelyig közlekedhetnek.

kamion-sor-502-ut-20120214-300x199

Honlapján hívta fel a 7,5 tonna megengedett össztömegű és a veszélyes árut szállító közúti járművek vezetőinek figyelmét a rendőrség arra, hogy a hétvégére vonatkozó kamionstop vasárnap 22 óráig érvényben van. A kamionstop feloldása után - vasárnap este tíz órától- ismét számítanak torlódásra Nagylakon.

A belépést szombat dél óta korlátozták a magyar hatóságok az időjárás következtében az autópályákon kialakult közlekedési nehézségek miatt. A rendkívüli időjárási körülmények miatt az utak mellett leállított kamionok és járműszerelvények vezetői gépjárműveikhez visszatérve, azokkal az első pihenőhelyig közlekedhetnek - áll az Országos Rendőr-főkapitányság police.hu-n olvasható közleményben.

Ugyanakkor kiszámíthatóvá vált a magyarországi vonatközlekedés vasárnapra az elmúlt napok rendkívüli, téli időjárása által érintett térségeiben is, szinte minden vonat menetrend szerint közlekedik - közölte a MÁVINFORM közleményben az MTI-vel.

Kimaradt?