A PSD „helyi bárói” hallani sem akarnak az RMDSZ-ről

Nemcsak a Nemzeti Liberális Párt (PNL), hanem a Szociáldemokrata Párt (PSD) több politikusa is ellenzi, hogy a választásokon győztes Szociál-Liberális Szövetség (USL) bevegye a kormányba az RMDSZ-t.

A PSD „helyi báróknak" nevezett megyei elnökei, köztük Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu és Marian Oprişan a gandul.info-nak hétfőn azt nyilatkozták, hogy a koalíciós tárgyalásokat csupán az ügyvezető elnökség jóváhagyásával kezdheti meg Victor Ponta pártelnök.radu-mazare

Radu Mazăre, a Konstanca megyei PSD-szervezet elnöke azt mondta, csak akkor lenne hajlandó befogadni az RMDSZ-t a kormányba, ha erre az Európai Unió kötelezi az USL-t. „Minden a pénzről szól. Ha amiatt nem jutnánk hozzá uniós alapokhoz, mert az RMDSZ nincs kormányon, akkor valahogy lenyelném őket" – jelentette ki a politikus.

A Konstanca megyei tanács elnöke, Nicuşor Constantinescu szerint az Európai Bizottság vezetője gyakorol nyomást Victor Pontára azért, hogy az RMDSZ kormányra kerüljön. „Barroso az Európai Néppárthoz tartozik, akárcsak az RMDSZ, és azt szeretné, hogy néppártiak is legyenek a bukaresti kormányban" – jelentette ki a gandul.info-nak.

Kimaradt?