DNA: nem körözik Markó Attila képviselőt

Nincs érvényben előállítási vagy letartóztatási parancs Markó Attila képviselő ellen – tudtuk meg a korrupcióellenes ügyészség szóvivőjétől. "A sajtóiroda nem tud ilyen parancsról. Ha lett volna, kommunikáltuk volna" – mondta péntek délután a maszol.ro-nak Livia Săplăcan.

A DNA szóvivőjét azután kerestük meg, hogy az RMDSZ politikusát csütörtök reggelre beidézték kihallgatásra az ügyészségre, ám nem jelent meg. Ügyvédje korábban lapunknak elmondta: ilyen esetben az ügyben eljáró ügyész előállítási parancsot vagy akár letartóztatási parancsot állíthat ki a gyanúsított nevére.

Eugen Iordăchescu arról is beszélt: kihallgatása után Markó Attilát bent tartották volna az ügyészségen, a DNA pedig az előzetes letartóztatását kérte volna a legfelsőbb bíróságon. Ehhez korábban hozzájárulását adta a képviselőház is. Markó Attila egyébként Budapesten van, ahol pénteken részt vett a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) ülésén.

Az RMDSZ korábban szolidaritásáról biztosította a képviselőt, aki egy kollégáinak írt levélben azt írta: "megtörték", és "képtelen egy ilyen marhasággal szembeszállni", mint az ellene felhozott vádak.

Kapcsolódók

Kimaradt?