Máté: etnikai ügy lett Markó letartóztatásának jóváhagyása

Etnikai ügyként kezelték az ellenzéki képviselők a Markó Attila és a Cătălin Teodorescu előzetes letartóztatásának engedélyezéséről szóló szavazást a képviselőházban – nyilatkozta a maszol.ro-nak Máté András RMDSZ-es frakcióvezető.

Mint megírtuk, az alsóház 171 igen szavazattal hozzájárult az RMDSZ-es képviselő előzetes letartóztatásához. A demokrata liberális Cătălin Teodorescu letartóztatásának engedélyezése mellett csak 146-an szavaztak, a jóváhagyáshoz pedig a házszabály szerint a jelenlévő képviselők fele plusz egy, azaz 147 szavazatra lett volna szükség, így a román politikus biztos szabadlábon védekezhet.

"A Nemzeti Liberális Párt egyet mondott, és másként szavazott. Úgy néz ki, hogy számukra fontosabb a kollégájuk, mint az igazságszolgáltatás zavartalan működése. Szerintem a liberások etnikai kérdésként kezelték ezt az ügyet" -- fogalmazott Máté András, arra utalva, hogy több liberális képviselő nem adta le a szavazatát, annak ellenére, hogy jelen volt a teremben, és így úszta meg Teodorescu a letartóztatásának engedélyezését.

Mint ismert, Markó Attila és Cătălin Teodorescu ugyanannak a korrupciós ügynek a gyanúsítottjai. A demokrata liberális képviselők jelenleg már az újonnan bejegyzett Nemzeti Liberális Párt tagjai.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?