Kincses: emberi jogokat sért, ami Markó Attilával történik

Az emberi jogokat sérti Markó Attila előzetes letartóztatásának kezdeményezése – fogalmazott Kincses Előd jogász marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján. A jogász szerint, ha nincs bizonyítva, az, hogy pénzt kapott, nem szabadna letartóztatni.

Kíváncsi vagyok Klaus Johannis reakciójára, aki államelnökké választását követően határozottan követelte a korrupció elleni harc folytatását – fogalmazott Kincses Előd arra utalva, hogy vajon a nemzeti liberális párt soraiban is folytatódnak a kivizsgálások.

A marosvásárhelyi ügyvéd elmondta, tanulmányozva Markó Attila ügyét, rájött arra, hogy 2011 március 15-én, amikor megszületett az az ominózus döntés, a politikus nem lehetett jelen a bizottság ülésén, hiszen éppen aznap Hétfalúban mondott ünnepi beszédet és koszorúzott. Ha meg éppen jelen lett volna, akkor sem vádolható azzal, hogy részrehajlóan szavazott, mert mint mondta, a többszázas listán nem lehet kiszűrni, ha valamelyikkel visszaélés történt.

„Ha nincs bizonyítva, hogy pénzt kapott azért, hogy hogyan szavazzon, nem lehet megvádolni” – hangsúlyozta Kincses, hozzátéve, hogy nem rajong Markó Attiláért, de igazságtalannak tartja a történteket. Azt is sokatmondónak nevezte az ügyvéd, ami a parlamentben történt, amikor a többség Markó Attila ellen szavazott, míg Teodorescu mentelmi jogát nem utasította el.

Kapcsolódók

Kimaradt?