Újabb bicikligyártó érkezik Erdélybe

A Corratec évi 300 ezer kerékpárt gyártana a temesvári üzemében.

Üzemet nyit Temesváron  a kerékpárok gyártásával foglalkozó Corratec. A hírt Dominic Fritz polgármester jelentette be a Facebookon. Az 1990-ben alapított német családi vállalkozás jövőre szándékozik elkezdeni a termelést.

A Corratec bicikligyára az antennák és más telekommunikációs eszközök és alkatrészek gyártásával foglalkozó  Kathrein korábbi telephelyén fog működni. Ez azt követően vált eladóvá, hogy a céget megvásárolta az Ericsson. A Corratec üzemében évi 300 ezer kerekpárt szerelhetnek majd össze.

A Corratec megtelepedésével Temesvár európai viszonylatban is a bicikligyártás fontos központja lesz. A városban két másik, kerekpárgyártó üzem is van. Mindkettő a Decathlonnak dolgozó Sport Mechanical Workshop (SMW) tulajdona, az egyikben a közeljövőben indul a termelés. „Partnerünk, az SMW révén, az év végén befejezzük a Temesvár déli részén található bicikligyárat. A célunk az, hogy 2022-ben 1,2 millió kerékpárt gyártsunk ebben az üzemben” – közölte a Decathlon a Ziarul Financiar gazdasági napilappal.

Románia tavaly a harmadik legnagyobb európai bicikligyártó volt, megelőzve Németországot. 2019-ben 1,2 millió kétkerekű jármű készült az országban, ami tavaly 1,4 millióra nőtt. Ennél több kerékpárt csak Olaszországban és Portugáliában gyártanak a kontinensen.

A hazai bicikliipar Erdélyben összpontosul. Az SMW temesvári üzemein kívül két jelentős gyártási kapacitás van még a régióban: a Next City gyára Resicabányán és az Eurosport GHS-é Déván. A romániai gyártók első számú üzletfele a sportszereket és szabadidős termékeket forgalmazó Decathlon. A francia áruházlánc tavaly 860 ezer Romániában összeszerelt kerékpárt vásárolt.

(Nyitókép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?