banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Új számítási képlet alapján, következetesen emelné a kormány a gyermekpénzt

A kormány gondoskodni fog arról, hogy a jövőben átlátható számítási képlet alapján emeljék a gyermeknevelési támogatást – jelentette ki szerdán a miniszterelnök.

Florin Cîţu leszögezte, a következő gyermekpénzemelés 2022-ben várható, és 20 százalékos lesz, amint azt a szenátus által már megszavazott és jelenleg képviselőházi jóváhagyásra váró tervezet is előírja. Amennyiben az ellenzék megtámadja majd az alkotmánybíróságon – ahogyan azt kilátásba helyezték –, a kormány kénytelen lesz sürgősségi rendeletet kiadni erről – nyomatékosította.

A miniszterelnök arról is beszélt, a kormány „átlátható számítási képletet” dolgoz majd ki, és 2023-tól ennek alapján emelik a gyermekpénzt. „Jelenleg a juttatás megduplázásáról beszél mindenki, de mi történik majd utána? Kezdjük elölről az egészet? Nem. Átlátható számítási képletre van szükség, hogy az emberek tudják, mennyivel nő a gyermekpénz évente” – fogalmazott.

Hozzátette, úgy dolgozzák ki a képletet, hogy a gyermekpénzemelés az ország gazdasági teljesítményétől is függjön, ne a politikai szándéktól, ahogyan az eddig történt.

(Címlapkép: Pixabay)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?