Jövő héttől kapják a megemelt gyerekpénzt a családok

Február 1-jétől már az emelt összegű gyermeknevelési támogatást folyósítják a 18 éven aluliaknak – közölte Raluca Turcan munkaügyi miniszter.

A tárcavezető rámutatott: a gyermekpénzt jövő héttől, azaz február 1-jétől kapják meg a családok, és 20 százalékkal magasabb összeghez jutnak a kedvezményezettek.

„Az emelés menetrendjéről van egy törvény a parlamentben, és meglátjuk, hogy megmarad-e a második 20 százalékos emelés" – mondta még a tárcavezető a téma kapcsán.Illusztráció | Fotó: Adobe Stock

Turcan szerint a következő emelés júliustól vagy augusztustól lenne esedékes. A munkaügyi miniszter múlt év végén jelentette be a Facebookon, hogy január 1-jétől 20 százalékkal emelik a gyermeknevelési támogatást, amelynek összege 214 lejre nő.

Az eredeti törvény szerint 300 lejre kellett volna megduplázni a családi pótlékot, de tavaly a kormány – a gazdasági nehézségekre hivatkozva – egy rendelettel úgy módosította, hogy több lépcősben, 2022-ig hajtsák végre az emelést, most viszont már a későbbi növekedés is kérdéses.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?