Tavaly kevesebben vettek részt szakmai átképzési tanfolyamon Maros megyében

A koronavírus-járvány miatt a tavaly csökkent azon munkanélküliek száma, akik szakképzési, illetve átképzési programokban vettek részt Maros megyében.

Csaknem 600-an iratkoztak be tavaly a Maros Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökség által szervezett képzésekre a Maros Megyei Regionális Felnőtt Szakképző Központokon keresztül.

„A munkaerő-piaci igények függvényében változhatnak a munkahely-lehetőségek, és ingyenesek a munkanélküliként regisztráltak számára” – tájékoztatta szerkesztőségünket Gheorghe Ștef, a Maros Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökség igazgatója. Hozzátette, a tavaly 39 továbbképzési és átképzési tanfolyamot, valamint programot szervezett az ügynökség.Illusztráció | Fotó: Pixabay

Mint részletezte, 2021-ben 582 személy iratkozott be a tanfolyamokra, ami a koronavírus-járvány miatt csaknem 200 személlyel kevesebb volt az előző évi adatokhoz viszonyítva. Az intézmény szakácsképző, humánerőforrás-felügyelő, adatfeldolgozó, zöldövezet karbantartó, takarító, fodrászképzéseket indított, továbbá 14 személy számára román nyelvtanfolyamot is kezdeményezett.

Hangsúlyozta, a tavaly az év utolsó három hónapjában felfüggesztették ezeket a tanfolyamokat, ugyanis nagyon sokan nem tudtak jelentkezni az átképzésekre, mert nem voltak beoltva, márpedig a tanfolyamokon való részvétel oltáshoz kötött. Januárban újraindultak a képzések villanyszerelő és humánerőforrás-felügyelő munkakörben, ugyanakkor a helyi munkaerő-foglalkoztatási ügynökség szándéka folytatni a továbbképzési programokat, emellett szeretnék ezen tanfolyamoknak a változatosságát is növelni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?