Maros megye: több mint 3000 személyt alkalmaztak eddig az Országos Foglalkoztatási Program révén

Maros megyében idén, az év első tíz hónapjában 3082 személyt alkalmaztak a Maros Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség közvetítésével az Országos Foglalkoztatási Programban – tájékoztatott az intézmény.

Az idén eddig munkába állt személyek közül 1542-en városon élnek, 1540-en pedig vidékről származnak. A legtöbben középiskolai végzettségűek (1056), őket követik a szakiskolai tanulmányokat elvégzők (761) és az általános iskolát végzettek (639). A munkába állt személyek közül 1006-an tartoznak a nehezen vagy nagyon nehezen foglalkoztathatók kategóriájába – jelentette ki nyilatkozatában Camelia Pasca, az intézmény szóvivője.

„Az egyes foglalkoztathatósági kategóriákba való besorolás a nyilvántartásunkban szereplő személyeken végzett profilalkotási tevékenységen alapul. A munkaerőpiacon való elhelyezkedés érdekében azon munkahelyet kereső személyek, akik a lakóhelyükön vagy tartózkodási helyükön található területi munkaerő-elhelyezési ügynökség adatbázisában szerepelnek, bekerülnek a társadalombiztosítási rendszerbe” – tette hozzá a szóvivő.

Ugyanakkor rámutatott: idén, az első tíz hónapban 10 098 személynek segítettek abban, hogy bekerüljenek a munkahelyet keresők nyilvántartásába annak érdekében, hogy megkapják a munkanélküliségi segélyt vagy továbbképzéseken vehessenek részt.

Az állást kereső személyek a Maros Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökség e-mail-címén, az ajofm.ms@anofm.gov.ro-n kaphatnak további felvilágosítást vagy az intézmény 0265–269247-es telefonszámán.

(Címlapkép: Pixabay)

Kapcsolódók

Kimaradt?