Maros megye: túrázást népszerűsítő, idegenvezetőket összekapcsoló platformot hoztak létre

Online kalauzt hoztak létre Marosvásárhelyen a túrázás kedvelőinek. Az e-Ghid.ro oldalt találkozóhelynek szánják, ahol az idegenvezetők ingyenes túrákat kínálhatnak az ügyfeleknek.

Az oldal szerepe az, hogy népszerűsítse a szervezett kirándulásokat. A platformon csak a turisztikai minisztérium által hitelesített idegenvezetők regisztrálhatnak, emellett a felhasználók közvetlenül kapcsolatba léphetnek velük, és osztályzatot adhatnak nekik a túrák befejezése után, amennyiben részt vettek az adott kiránduláson.A felület kizárólag román nyelvű

„Ez a platform olyan hely, ahol igyekszünk összekapcsolni a hegyi kirándulásra vágyókat a hitelesített idegenvezetőkkel. A regisztrált idegenvezetők működési engedélyét ellenőrizzük, majd ezt követően lehet feltölteni az általuk kínált túrázási lehetőségeket. Az oldal látogatói megtalálják ezeket a túrákat, és kiválaszthatják, melyik kiránduláson, tevékenységen szeretnének részt venni” – tájékoztatott Lucian Gligor, a projekt koordinátora.

Az e-Ghid emellett folyamatosan friss információkat biztosít a Román Hegyimentő Szolgálat, valamint a helyi meteorológiai állomás részéről, továbbá az egyes tevékenységtípusokhoz kapcsolódó technikai információkhoz is hozzá lehet férni az oldalon.

Kapcsolódók

Kimaradt?