Havazott a hegyekben, óvatosságra intik a túrázókat a hegyimentők

A hegyimentők azt javasolják a túrázni készülőknek, hogy csak megfelelő téli felszereléssel induljanak útnak, és kerüljék a jelöletlen turistaösvényeket.

A hegyekben sok helyen – például a Fogarasi-havasokban, a Bâlea-tónál – havazott pénteken, friss hóréteg rakódott le, hideg van és fúj a szél – hívja fel a figyelmet a Salvamont Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben a Szeben megyei hegyimentők vezetője.

Dan Popescu arra inti a túrázni készülőket, hogy ne becsüljék túl az erejüket, az egészségi állapotuknak megfelelő útvonalat válasszanak. Csapatban menjenek túrázni, kerüljék a jelöletlen ösvényeket, a megfelelő bakancs és ruházat mellett legyen náluk a túrázáshoz szükséges minden felszerelés, legyen fejlámpájuk, és mobiltelefonjuk akkumulátora legyen feltöltve. A túra megtervezésekor mindenképpen számoljanak azzal, hogy hóban és hidegben lassabban lehet haladni – hívja fel a figyelmet a szakember.

Az érdeklődők a 0SALVAMONT (0725 826 668) számon tájékozódhatnak a turistaösvények állapotáról.

A Bâlea-tó ebben az időszakban kizárólag felvonóval közelíthető meg, és ezt csak akkor működtetik, ha az időjárás megengedi.

(Címlapfotó: a Salvamont Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?