FRISSÍTVE - Heves esőzésekre figyelmeztetnek az ország nyugati részében

FRISSÍTVE: Narancssárga jelzésű, esőre vonatkozó figyelmeztetést adott ki csütörtökön 18 óráig az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) Arad és Temes megyében. FRISSÍTÉS: Szélriadóra is figyelmeztettek a meteorológusok.

A másodfokú figyelmeztetés Krassó-Szörény, Hunyad, Fehér és Bihar megye hegyvidékén is érvényes. A térségben várhatóan 40-60 liter csapadék is hullhat négyzetméterenként.

Szombat reggelig sárga figyelmeztetés van továbbá érvényben a fent jelzett megyék nem hegyvidéki területein, valamit Szatmár, Máramaros, Kolozs, Szilágy és Beszterce-Naszód megyében. Ezekben a térségekben 25-30, helyenként 30-40 liter csapadékra is számíthatunk négyzetméterenként.

FRISSÍTÉS: Szélriadóra is figyelmeztettek a meteorológusok. Csütörtökön 10 órától 23 óráig elsőfokú (sárga jelzésű) szélriadó lesz érvényben a Déli- és a Nyugati-Kárpátokban, ahol a légmozgás sebessége elérheti a 60-80 kilométert óránként, 1700 méter fölött pedig a 90-100 kilométert óránként.

Erős, 55-70 km/h-s sebességű szél lesz a Bánságban és Körös-vidéken, illetve helyenként az ország északi, keleti és központi régióiban is. A figyelmeztetés a következő megyéket érinti: Fehér, Argeş, Arad, Bihar, Brassó, Kolozs, Krassó-Szörény, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Prahova, Szeben, Temes és Vâlcea.

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?