Sepsiszentgyörgyön telepedik meg Magyarország egyik legnagyobb kamionkereskedése

Magyarország legelső járműkereskedő vállalkozása a sepsiszentgyörgyi Ipari parkban 3 millió eurós beruházásból épít kamionszervizt, műszaki vizsgáztatót, kamionmosót, kamionkereskedést és elektromos autóbusz értékesítést.

Szücs Attila, az Eurotrade kft. tulajdonosa a pünkösd hétfőjén tartott időkapszula-elhelyezés alkalmával elmondta, a 15.000 m²-en működő létesítmény lesz a cégcsoport romániai tevékenységének központja, ahol indulásként 25 személynek biztosítanak munkahelyet, de a személyzetet 40 fősre növelik.

A szerző felvételeiAz ünnepségen Szücs Attila tulajdonos, Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökével, Tamás Sándor, a Kovászna Megye Tanácsának elnökével és Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármesterével közösen egy cégiratokat, erdélyi és magyarországi sajtótermékeket és egy bibliát tartalmazó időkapszulát helyeztek el az új létesítmény alapjába.

Sepsiszentgyörgy polgármestere Antal Árpád megköszönte Németh Zsoltnak és a magyar kormánynak, hogy a nemzetpolitikai együttműködést az eddig kulturális, sport, oktatási és politikai együttműködésen túl most gazdasági dimenzióval is feltöltik, hiszen az ilyen beruházások erősítik Románia és Magyarország kapcsolatát és elősegítik, hogy mindenki a szülőföldjén tudjon megmaradni. Antal Árpád arra mutatott rá, hogy a megközelíthetőséget elősegítő nagyberuházások, mint az átadás előtt lévő brassói reptér és a majdani autópálya segíti a Háromszéken beruházókat, hogy sikeressé váljanak.

„Olyan világot élünk, amikor válság, járványok és háború van. Nagyon fontos, hogy a családok együtt legyenek. Ezért nagy érték, ha munkahelyeket tudunk megvédeni és újakat létrehozni” – fejtette ki a polgármester, aki szerint 2010 után Sepsiszentgyörgyön mintegy 6 ezerrel nőtt a munkahelyek száma és azt szeretnék, hogy minél több cég telepedjen meg, mert ha verseny van a munkaerőért, akkor versenyképesebb fizetést biztosítanak. Antal Árpád szerint várhatóan a következő tíz évben akár 100 hektárra kell növelni az ipari park területét, hogy fogadják a betelepülő vállalkozásokat, amelyek akár több ezer embert foglalkoztathatnak.

Kovászna megye tanácsának elnöke, Tamás Sándor kifejtette: a kultúra, a sport, az oktatás mellett azt szeretnék, hogy Háromszéken a gazdasági erőtér is erősödjön, hiszen mindezek nem egymással szemben valósulnak meg, hanem egymást kiegészítő tevékenységek.

„Szeretünk építeni” – mutatott rá Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke aki szerint elsősorban nemzetet építenek, hiszen összetartozunk. A magyar közösségek összefogását szolgálja többek között a Nemzeti Összetartozás Napja, a csíksomlyói búcsú, a Tusványos szabadegyetem és diáktábor is, sorolta Németh Zsolt. Hozzátette: országokat is építenek, hiszen Magyarország és Románia egymásra vannak utalva és kölcsönösen érdekeltek egymás sikerében. „Benne vagyunk az Európai Unióban és részesei vagyunk a Közép-Európai építkezésnek. Amikor a szomszédban háború dúl ennek jelentőségét nem lehet alábecsülni” – fejtette ki Németh Zsolt, aki szerint össze kell zárnunk és ez nem csak a biztonságpolitikára, hanem gazdaságpolitikára is érvényes és ennek jó példája az Eurotrade cégcsoport sikere.

Kapcsolódók

Kimaradt?